2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.07.04. szombat
 

Hitelfelvétellel folytatódhatnak a megkezdett beruházások

 
 
 

6.5 milliárd forint beruházási hitel felvételéről döntött ma (csütörtökön) a közgyűlés, valamint a polgármester megkezdheti a tárgyalásokat az élményfürdőre felvett lízingkonstrukció hitelkiváltásáról. Utóbbira talán most van utoljára lehetőség számottevő árfolyamveszteség nélkül.

11 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett az MKB Banknak szavazott bizalmat a közgyűlés, így ettől a hitelintézettől veszi fel a város a 6.5 milliárd forintos beruházási hitelt. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy nyilvános pályáztatás útján minden banknak megvolt a lehetősége ajánlatot tenni. Ezek közül keresték meg a legkedvezőbbet. A választott pénzintézet fix kamatozású hitelt ajánlott 12 év futamidőre. Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezető-helyettese arról kérdezte a polgármestert, hogy miből tudja majd visszafizetni a város a felvett összeget.

– Éves szinten 22 milliárd a működési bevétele az önkormányzatunknak, ez azért kellő alapot és biztonságot teremt arra, hogy vissza tudjuk fizetni a fölvett hitelt - válaszolta Szemereyné Pataki Kaludia.

A képviselőnek más véleménye volt arról, hogy melyik hitelintézet ajánlatát lenne érdemes elfogadni, ő az OTP-t tartotta jobb választásnak. A polgármester erre azt mondta, hogy a felvetés versenyjogi aggályokat feszeget, mert a városnak a legkedvezőbb ajánlatot tevő bankot kell elfogadnia, a kérdéses pénzintézettel egyébként korábbi együttműködése van az önkormányzatnak. A hitelfelvétel szükségességével az ellenzék is egyetért.

– Mi is azt látjuk, hogy ahhoz, hogy határidőre be tudjuk fejezni az Európai Uniós beruházásokat, nehogy elvesszen a pénz, szükségesek ezek a plusz források - fogalmazott Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezető-helyettese.

A hitelből a tervek szerint biztosítottá válik majd többek között a Margaréta Otthon energetikai korszerűsítése, valamint a katonatelepi és hetényegyházi kétcsoportos bölcsődék is megépülhetnek.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester arra is felhatalmazást kapott a közgyűléstől, hogy elkezdje a tárgyalásokat az élményfürdőre kötött lízingszerződés hitelkiváltásáról. Ez azért fontos, mert talán most van az utolsó pillanat, amikor nem túl nagy árfolyamveszteséggel tud kiszállni a város.

 
 
 
PROGRAMOK