2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.07.04. szombat
 

Stabil Kecskemét 2020-as költségvetése

 
 
 

Nincs veszélyben a 2020-as költségvetés. Ezt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester jelentette ki a csütörtöki közgyűlésen. Kecskemét büdzséjét az a több mint 5 milliárd forintnyi maradvány mentette meg, amelyből a veszélyhelyzet ideje alatt is tudta finanszírozni a város több ezer dolgozó munkabérét és a járvány elleni védekezést.

A város olyan tudatosan gazdálkodott a pénzzel, hogy még a koronavírus járvány ellenére sincs veszélyben az idei büdzsé – derült ki a mai közgyűlésen. Kecskemét működését a több mint 5 milliárd forintnyi maradvány mentette meg, ugyanis az elvonások, a kiadások és a bevételkiesések okozta károkat ebből az összegből tudja pótolni a város.

- Olyan maradvánnyal tudott az önkormányzat gazdálkodni ebben az első félévben, ami lehetőséget és biztonságot teremtett a városnak arra, hogy egy ilyen vészhelyzetet teljes pénzügyi stabilitással, biztonsággal tudjon kezelni. Ha nem lett volna ez a maradványunk, akkor nagyon komoly probléma elé néztünk volna - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester

A polgármester azzal folytatta, hogy ha nincs ez a tartalék, akkor több ezer dolgozónak került volna veszélybe a fizetése, mivel az önkormányzati fenntartású intézmények nem termeltek bevételt, a veszélyhelyzet ideje alatt zárva voltak. De ebből a pénzből finanszírozták a járvány elleni védekezést is. Szőkéné Kopping Rita, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője a szolidaritási adó megemelésével és a gépjárműadó megvonásával kapcsolatban is szót emelt.

- Polgármester asszony azt nyilatkozta a minap, hogy a 400 milliós gépjárműadó-elvonás az nem egy nagy összeg, hiszen csak az adóbevételeink 3%-a. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jelentős összeg, hiszen az utak, járdák és kerékpárutak fenntartásáram fejlesztésére 2019-ben költöttünk 788 millió forintot, 2020-ra pedig csak 777 millió forintot tervezünk. Én azt gondolom, hogy ezt 50%-kal meg lehetne emelni, ha nem történt volna meg ez a gépjárműadó elvonása - reflektált Szőkéné Kopping Rita, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője.

A polgármester erre úgy reagált, hogy csak a mondatának az egyik részét ragadta ki a képviselőnő, mivel a Kecskeméti Televíziónak adott interjújában az is elhangzott, hogy „ha úgy nézzük, hogy 400 millió forintból nagyon sok mindent meg lehetne csinálni Kecskeméten - még több utat, még több játszóteret, még több járdát -, akkor ez az oldala is igaz.” Mindemellett hangsúlyozta, hogy most nem a járda kérdése a legfontosabb dolog, hanem az emberi élet! Szőkéné Kopping Rita felszólalásában egyebek mellett azt is kifogásolta, hogy az önkormányzat adta a pénzt a járvány elleni védekezésre.

- Azt a 322 millió forintot, amit a COVID elleni védekezésnek a tárgyi eszköz beszerzésére fordítottunk, azt a kormányhivataltól követeljük vissza, hiszen a 18/1998-as törvény erről rendelkezik, hogy a kormányhivatalnak kell biztosítania a lakosság, illetve az egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak a védekezéshez szükséges eszközöket - a képviselőnő, amire Szemereyné Pataki Klaudia úgy reagált, hogy az önkormányzatnak felelősséggel kell kiállnia a dolgozóiért.

- A polgármester döntése volt, hogy a védőfelszereléseket a lehetetlen körülmények között szerezzük be azoknak a dolgozóknak, akik az életüket kockáztatják. Nem a kormány döntése volt, nem a kormányhivatalé, hanem a polgármesteré - mondta a város vezetője.

Szemereyné Pataki Klaudia leszögezte nem kell azonnal a kormányhoz szaladni pénzért, ha van rá lehetősége a városnak, hogy ő maga kiálljon a lakosságért.

 
 
 
PROGRAMOK