2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.07.16. csütörtök
 

Útjára indult a Varázstáska

 
 
 

Közel 300 olyan családon szeretnének segíteni idén a Varázstáska tanszergyűjtő akcióval, akiknek nehézséget jelent az iskolakezdés. Egyedülálló vagy éppen munkájukat elvesztett szülőket, sokgyerekes családokat igyekszik felkarolni a program, amelyet szerda délután Szemereyné Pataki Klaudia polgármester indított el.

Mosolyogva töltöttek meg szerda délután egy adománygyűjtő dobozt a Kecskeméti Sportiskola növendékei Kecskemét főterén. A szervezet idén jelentős részt vállal a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akcióban. Ajándékokkal és önkéntesekkel is támogatják azt.

Tollak, ceruzák, festékek és füzetek ugyanúgy részét képezik a segélycsomagoknak, mint a táskák.

– Az egymásra figyelés, egymással törődés az örömöt is okozhat számunkra. Ezért használjuk az akció elnevezésében a varázstáska szót – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a kezdeményezést útjára indító sajtótájékoztatón.

Vannak családok, ahol tartós a szegénység és olyanok is, ahol csak átmeneti a baj. Mégis mindenkinek megfelelő segítséget kell nyújtani, ehhez pedig szükséges az érzékenyítés. Ezen a téren jelentős fejlődés érezhető Kecskeméten, hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia, részben utalva arra, hogy egyre több civil szervezet is csatlakozik a gyűjtőakcióhoz, amelyet idén is a polgármester kezdeményezett. A CSAK Pont, az Egyszülős Családok Egyesülete, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Egyesület, a Trendalelke és a Kecskeméti Sportiskola is csatlakozott a gyűjtéshez.

– Már második alkalommal fogunk egy ilyen tanszergyűjtési akció mellé állni és idén komplett tanszerkészleteket fogunk megvásárolni és ezzel próbáljuk segíteni a kecskeméti családok helyzetét. E mellett többen jelezték már a vállalkozó nők közül, hogy ők nagyon szívesen lesznek a varázstáska akció követei – mondta el Pajkó Andrea, a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli Klub vezetője.

Hat helyszínen fognak a követek önkénteskedni. Segítő kezekre még mindig szükség van, hiszen öt nagyáruház is az akció mellé állt, így sok helyszínre kellenek segítők.

– Teljesen más metodikával, egy új módszertannal próbáljuk megszervezni a gyűjtést most ezen a nyáron. Közel 300 családnak szeretnénk segíteni – fogalmazta meg a célkitűzést Kecskemét polgármestere.

A program keretében egészen augusztus 25-éig várják a felajánlásokat Kecskemét bevásárlóközpontjaiban és nagyáruházaiban. Aki bizonytalan abban, mit is lenne érdemes vásárolni, külön pénzadományt is küldhet, ennek pontos részleteit az alábbi plakáton szerepelnek.

 
 
 
PROGRAMOK