2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.07.29. szerda
 

15 éve szolgálja a rászorulókat a Wojtyla Ház

 
 
 

Bensőséges hangulatú búcsú ünnepségen emlékeztek meg hétfőn délelőtt a Wojtyla Barátság Központ 15 évvel ezelőtti megalapításáról, valamint Szent Anna napjáról. A jeles évforduló alkalmából eljöttek a keceli alapítók is, a város vezetése nevében pedig Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte az intézményt.

Az ünnepség közös énekléssel vette kezdetét, majd Farkas Pál, a Barátság Központ munkatársa köszöntötte a vendéget, a Wojtyla sorsközösségének tagjait. - Az intézmény minden fájdalmát és örömét beleimádkoztuk ebbe a mai ünnepségbe. Hisz minden nap mélységes hit kell ahhoz, hogy 100-120 ember életének javításán munkálkodhassunk – fogalmazott Farkas Pál.

Elmondta, bár másfél évtizeddel ezelőtt nem sokan hittek a népkonyhában, kiváló emberek álltak melléjük a nemes ügyben. Nekik köszönhetően újulhatott meg kívülről és belülről az egykor romos épület, és születhetett meg a Szent II. János Pál pápa misszióját folytató intézmény. A Wojtyla családjának így sok-sok apja és anyja van, akiket összeköt a hit és a segítő szándék.

Oskolás János saját versét mondta el az ünnepségenOskolás János saját versét mondta el az ünnepségen

Közülük megemlékeztek dr. Bálint Annáról, aki lelki erővel, szívvel és anyagiakkal is segítette az intézmény megszületését, ma már azonban odaföntről figyeli a ház működését. Az alapítók közül eljöttek az ünnepségre a keceli Pintér Művek képviselői, Pintér Józsefné Ilona, unokája Pintér Csilla, Király Tibor és Király Enikő.

Pintér Józsefné nagy szeretettel köszöntötte a sorsközösség tagjait, és jó étvágyat kívánt számukra az általa felajánlott ebédhez.

Az alapítók között van dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskemét Katolikus Egyházmegye érseke, dr. Zombor Gábor akkori polgármester, jelenleg országgyűlési képviselő, Bárkányi Ernő atya, Ewa Philipiak lengyelországi Wadowice akkori polgármestere, valamint nem utolsó sorban Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapítója igazgatója.

Szeberényi Gyula Tamás II. János Pál pápa szavait idézte az ünnepségen, utalva arra, hogy Karol Wojtyla szellemisége tovább él a nélkülözők számára nyitva álló intézményben.

- A Wojtyla Ház fontosságát mi sem bizonyíthatja jobban, mint a visszajáró emberek, az önkéntesek hittel végzett munkája, valamint a támogatók elkötelezettsége – hangsúlyozta az alpolgármester. Hozzátette az intézmény a mai keresztény értékrend jeles példája, a szolgálat folytatásához pedig egészséget, sok örömöt kívánt a munkatársaknak.

Szeberényi Gyula Tamás nem érkezett üres kézzel az ünnepségre, a város ajándékaként átadott egy emléklapot és egy gyönyörű festményt, Bozsó János reprodukcióját.

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója meghatottan mondott köszönetet, és elárulta azt is, hogy emlékkönyv készült az intézmény elmúlt másfél évtizedének történéseiből.

Az ünnepség végén Harbula István idézte fel Szent Anna és Szent Joakim – Szűz Mária szüleinek - életét, ezután felolvasott a szentírásból, majd áldást mondott a nagymamákra és az édesanyákra.

Az ünnepi ebédet – ragulevest, töltött káposztát és keceli kalácsot – az alapító vendégek szolgálták fel a rászorulóknak.

 
 
 
PROGRAMOK