2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2020.08.01. szombat
 

Tízéves víziót fogalmazott meg első ülésén az egyetemet működtető alapítvány

 
 
 

Szerdán tartotta ünnepélyes alakuló ülését a Neumann János Egyetemért Alapítvány. Az eseményen az alapítvány kuratóriumi és felügyelő bizottságainak tagjai, valamint az egyetem képviselői vettek részt. A résztvevők az egyetem stratégiai célkitűzéseiről tárgyaltak, és meghatározták az elkövetkező időszak főbb feladatait.

A 2020. április 1-i kormánydöntést követően, mely 6 egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról határozott, létrejöttek az egyes vagyonkezelő alapítványok, köztük 2020 június 29-i dátummal a kecskeméti Neumann János Egyetem fenntartói jogait 2020. augusztus 1-től gyakorló Neumann János Egyetemért Alapítvány.

A szerdai ünnepélyes alakuló ülésen részt vettek az Alapítvány kuratóriumi és felügyelő bizottságainak tagjai, valamint az Egyetem képviselői.

Az ülésen az Alapítvány és az Egyetem stratégiai célkitűzéseinek a megtárgyalása és az elkövetkező időszak főbb feladatainak meghatározása volt a cél.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, az elmúlt hét évben nagyon fontos lépések történtek Kecskemét felsőoktatásában, a városnak is befolyásoló erejévé és tényezőjévé vált a Neumann János Egyetem.

- Egy hétéves előkészítő folyamaton vagyunk túl, aminek nagyon komoly eredményei vannak. Főiskolából egyetemmé váltunk, elindítottuk a gazdálkodási képzést, melynek óriási sikere lett, felépült a Campus első, legjelentősebb épülete, és most elérkeztünk oda, hogy további bizalmat kapjunk mind a gazdasági szereplőktől, mind a hallgatóktól, mind pedig a kormányzati szereplőktől, hogy érdemes folytatni, érdemes ezt a munkát tovább vinni - mondta Szemereyné Pataki Klaudia. - Budapest vonzásában egy új erőközpont jelenik meg, ez pedig egy olyan szintű városfejlesztési lehetőségeket ad a város és a térség számára, ami meghatározóvá teszi a következő tíz év gazdaságfejlesztési irányait - emelte ki a polgármester.

A Neumann János Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának Elnöke, Csizmadia Norbert szólt arról, hogy a szervezeti és finanszírozási keretek átalakulása hosszú távon is fenntartható módon biztosítja az egyetem finanszírozási rendszerét, így az állami ösztöndíjas képzések is változatlanul elérhetők lesznek. Az intézmény új, fúziós kapcsolatainak köszönhetően pedig számos olyan multidiszciplináris képzés kerül be majd az egyetem képzési portfóliójába, melyek segítségével innovatív tudásbázis válik elérhetővé a hallgatók számára.

- Nagyon fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen az egyetem egy új, alapítványi struktúra keretében fog a jövőben működni. A kuratóriumi ülés egyik legfontosabb feladata volt a hosszútávú stratégia, jövőkép és vízió megfogalmazása. Minden ami technológia, fenntarthatóság, ökológiai gondolkodás, minden, ami a helyi gondolkodásról szól, fontos szerepet játszik a jövőbe mutató tervekben - mondta Csizmadia Norbert.

A kuratórium elnöke kiemelte: - nagyon fontosak az egyetemnek a stratégiai partnerei, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Neumann János Egyetem, és maga Kecskemét Megyei Jogú Város városvezetőinek stratégiai célkitűzései hasonló iránymutatást, hasonló víziót képviselnek.

Az Egyetem három pillérre támaszkodva újul meg; a GAMF karon a járműipar, a robotika, az anyagtechnológia és lézertechnológia kerülnek előtérbe, a Kertészeti és Vidékfejlesztési (KVK) karon az ún. „zöld ipar” felé fordulás jegyében a zöldgazdaság és élelmiszerlánc biztonság kérdései kapnak majd prioritást, amelyekhez a GTK karon nyújtott gazdaságtudományi képzések mellett megtalálható MBA és menedzsment képzés társul majd. Az oktatáshoz kapcsolódóan fontos szerepet kapnak a kreatív ipari együttműködések (Animáció Háza, Kodály Központ) melyek összecsengenek a „jövő képzése ma” szlogennel összefoglalt célkitűzéssel, melyet az Ipar 4.0 és a kreatív, kulturális iparágak összekapcsolására alapozva szeretne a Neumann Egyetem megvalósítani.

Az új működési környezetben még nagyobb szerepet kapnak az Egyetem jelenlegi és jövőbeli stratégiai partnerei, melyek közül intézményi szinten meghatározó a Magyar Nemzeti Bank, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint Kecskemét Megyei Jogú város is. A tudományos és közéleti területen pedig a Lakitelek Népfőiskola, a szintén modellváltó partner intézményként a MOME és az Állatorvostudományi Egyetem, valamint a gazdasági szektorból a már a több éves közös múlttal, a Mercedes-Benz, a Phoenix Mecano, a Knorr-Bremse vagy a Hilti ipari vállalatok.

Bíró Attila, a Neumann János Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma Felügyelőbizottságának elnöke elmondta, a legfontosabb dolog, hogy megszületett egy hosszútávú - tíz érve előre szóló vízió.

- Úgy gondolom, hogy az anyagiak biztosítottak, a kuratórium és a felügyelőbizottság pedig sokat tehet annak érdekében, hogy ez folyamatosan biztosításra kerüljön. Azt gondolom, hogy az alapítványtevő adományai mentén, illetve azok felett nagyon hasznosan ki tudja ezeket a meglévő erőforrásokat használni, és további jó üzletekben tud megjelenni, mely további jelentős összegeket tudnak termelni - hangsúlyozta Bíró Attila. Kiemelte, az anyagiak mellett a legfontosabb, hogy az egyetemet vonzóvá tegyék a vevőknek, a "beszállítóknak", megmutatva, hogy ez egy jó befektetés lehet.

A modellváltás általános célja, hogy a Neumann János Egyetem a helyi társadalmi élet, az értelmiségképzés és a gazdaságfejlesztés motorjaként, az igényekre rugalmasan reagálva biztosítsa a képzési, kutatási, innovációs, művészeti, sport- és kulturális szolgáltatási hátteret a régió és azon keresztül az egész ország versenyképességéhez. A cél a hatékony és korszerű felsőoktatás megteremtése, valamint az innovációs képességek fejlesztése, hogy az Egyetem minél jobban alkalmazkodjon az üzleti környezet változásaihoz.

Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriuma

Csizmadia Attila Norbert kuratóriumi elnök

Bánkuty Tamás József kuratóriumi tag

Gaál József Attila kuratóriumi tag

Lezsák Sándor István kuratóriumi tag

Dr. Nagy Zoltán kuratóriumi tag

Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsága

Dr. Bíró Attila felügyelőbizottság elnöke

Szemereyné Pataki Klaudia felügyelőbizottsági tag

Dr. Szabó József felügyelőbizottsági tag

 
 
 
PROGRAMOK