2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Közérdekű közlemények
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2019.02.27. szerda
 

Szabadtéri növényi hulladékok égetésével kapcsolatos tájékoztató

Tisztelt Polgármester!

A szabadtéren történő tűzgyújtást az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (továbbiakban OTSZ) szabályozza. Az OTSZ 225. § (1) bekezdése a belterületeken tiltja a növényi hulladékok égetését, kivéve, ha azt más jogszabály, például önkormányzati rendelet megengedi.

Tudomásunk szerint településük még nem rendelkezik saját szabályozással, úgy javasoljuk, hogy alkossák meg a belterületi növényi hulladékok égetését szabályozó rendeletüket, illetve a meglévő rendeletüket vizsgálják felül, hogy az összhangban legyen a hatályos OTSZ-el.

Ennek megalkotásában szívesen állunk rendelkezésükre, személyesen vagy akár más információs csatornán keresztül.

Abban az esetben, ha belterületen szabadtéri égetést végeznek, és a települési önkormányzat azt rendeletben nem szabályozta, a tűzvédelmi hatóságnak eljárást kell indítania, és tűzvédelmi bírságot kell kiszabnia az ügyféllel szemben. Szintén tűzvédelmi hatósági eljárást kell indítani azon ügyfelek ellen is, akik olyan település belterületén égetnek kerti hulladékot, ahol az szabályozva van, de az égetést nem a rendeletben meghatározott napon vagy időpontban végezték, illetve nem tartják be az önkormányzati rendeletben meghatározott előírásokat.

A szabadtéri tűz kockázata jelentősen függ az időjárási viszonyoktól, a száraz és szeles időjárás elősegíti a tűz kialakulását, továbbterjedését. Erdőtűz-veszélyes időszakban országos szinten az erdőgazdálkodásért felelős miniszter, területi szinten az erdészeti hatóság tűzgyújtási tilalmat rendelhet el, mely esetén az érintett területen akkor is tilos a tűzgyújtás – beleértve a kijelölt tűzrakóhelyeket is –, ha azt egyébként más jogszabály megengedi.

A jogszabályi tilalom ellenére, illetve jogszabálytól eltérő vagy hatósági engedély hiányában végzett tűzgyújtási tevékenység miatt az önkormányzat, a környezetvédelmi hatóság és a tűzvédelmi hatóság bírságot szabhat ki.

Kérem, hogy amennyiben változás történik a tárgyi önkormányzati szabályozásban, azt mihamarabb tájékoztatásul küldje meg a Kecskemét Katasztrófavédelmi Kirendeltség részére.

A tűzgyújtási tilalomról az alábbi honlapokon tájékozódhat: www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_tuzgyujtasi_tilalom

www.erdotuz.hu/tuzgyujtasi-tilalom

tuzgyujtasitilalom.nebih.gov.hu

Az együttműködésüket előre is köszönjük.

Kecskemét, 2019. február 25.

Tisztelettel: Marozsi András tű. alezredes
kirendeltségvezető sk.

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
 
 
PROGRAMOK