Ugrás a tartalomra

Új két csoportos bölcsőde építése Katonatelepen

Pályázat címe: Új két csoportos bölcsőde építése Katonatelepen
Azonosító szám: TOP-6.2.1-19-KE1-2019-00001
Felhívás témaköre: Gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása a megyei jogú városokban
A felhívás címe/kódszáma: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése / TOP-6.2.1-19
Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Támogatási összeg: 429 217 326 Ft
Támogatási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Közreműködő szervezet neve: Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság
Közreműködő szervezet elérhetősége:
H- 1054 Budapest, Hold u. 4.
Postacíme: 6001 Kecskemét, Pf. 373.
www.szechenyi2020.hu
 
A katonatelepi új bölcsődei szolgáltatás kialakításával, valamint az intézmény modern, esztétikus tárgyi környezetével kiemelt cél a gondozási és nevelési tevékenység feltételeinek, valamint a dolgozók munkakörülményeinek magas szintű biztosítása, továbbá az igénybe vevő családok komfortérzetének garantálása.

A beruházás hozzájárul Katonatelep városrész szolgáltatási színvonalának emeléséhez, az élhetőségének javításához, valamint az érintett – s eddig bölcsődei szolgáltatással ellátatlan – lakóövezet esetében a minőségi közszolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű területi hozzáférés biztosításához. A fejlesztés hozzájárulhat a városrész megítélésének javulásához, ezen keresztül pedig a kecskeméti városrészek között meglévő fejlettségi különbségek csökkentéséhez.

A projekt részcéljai közül kiemelkedik az ellátó intézmény komplex akadálymentes fejlesztése (pl. akadálymentes WC kialakítása, akadálymentes parkolóhely biztosítása, akadálymentes személybejáró, információs és irányjelző táblák, indukciós hangerősítés), amely lehetővé teszi az ellátáshoz történő egyenlő esélyű hozzáférést minden család számára.

Fontos cél, hogy a projekt megvalósulásának köszönhetően egy kiszámítható, biztonságos, balesetveszélytől mentes környezetben tudják a gyermekek mindennapjaikat tölteni.
 

ELKEZDŐDÖTT AZ ÚJ KÉT CSOPORTOS BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE KATONATELEPEN

Elkezdődött az új két csoportos bölcsőde építése Katonatelepen. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A beruházás során közel 500 m²-es, energia-hatékony, komplex módon akadálymentesített két csoportos intézmény építésével 26 új önkormányzati bölcsődei férőhely jön létre, bruttó 429.217.326 forintos európai uniós támogatás segítségével.
 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-19-KE1-2019-00001 konstrukció keretében a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása a megyei jogú városokban, bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése pályázaton 429.217.326 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap. A beruházás várható önerő összege bruttó 14.494.099 forint, a teljes költsége pedig bruttó 443.711.425 forint.

A TOP-6.2.1-19-KE1-2019-00001 azonosító számú, „Új két csoportos bölcsőde építése Katonatelepen” című projekt keretében megvalósuló beruházás eredményeként Katonatelepen közel 500 m²-es, energia-hatékony, komplex módon akadálymentesített két csoportos intézmény építésével 26 új önkormányzati bölcsődei férőhely jön létre. A fejlesztéssel a szakmai előírásoknak mindenben megfelelő intézményi környezet és eszközháttér alakul ki, amely hozzájárul a magas színvonalú gondozási-nevelési tevékenység ellátásához. A 695 m²-en kialakításra kerülő játszóudvar pedig lehetőséget biztosít a kora gyermekkori mozgásfejlesztés megvalósítására.

A Platán utcai beruházás hozzájárul Katonatelep városrész szolgáltatási színvonalának emeléséhez, élhetőségének javításához, valamint az érintett – és eddig bölcsődei szolgáltatással ellátatlan – lakóövezet esetében a minőségi közszolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű területi hozzáférés biztosításához. A fejlesztés hozzájárulhat a városrész megítélésének javulásához, ezen keresztül pedig a kecskeméti városrészek között meglévő fejlettségi különbségek csökkentéséhez.

A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményeként a vállalkozási szerződést 2021. május elején megkötötték. A kivitelezés várhatóan 13 hónapot vesz igénybe, melynek megfelelően az intézmény legkorábban 2022. szeptemberében kezdheti majd meg a működését.

További információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály
Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu
 

2021. május 25.


Intermodális Csomópont Fejlesztési Tervei