Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

HIRDETMÉNY – Kecskemét Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2015. (XII.17.) rendelet módosítása

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy 852/2020. (XII.16.) határozatommal döntöttem a város településrendezési eszközei módosításának teljes eljárásban való elindításáról.

A rendezés alá vont terület: a 44. sz. főút kecskeméti szakaszán 3 csomópont és környezetük
- 1. sz. csomópont: 44. sz. főút – 445. sz. főút csomópontja,
- 2. sz. csomópont: a 44. sz. főút mentén a repülőtér keleti oldalán lévő bejáró útnál (hrsz: 0512) lévő csomópont,
- 3. sz. csomópont: a 44. sz. főút szentkirályi elágazása.

A rendezés célja: Az M44 gyorsforgalmi út Kecskemét irányába való visszakötésének megvalósítása érdekében 3 db csomópont átépítésének engedélyezéséhez szükséges a közlekedési területek határvonalának kiigazítása.

A rendezés várható hatása: Kecskemét és a tervezett M44 gyorsforgalmi út közötti közúti kapcsolat gyorsabbá és biztonságosabbá válik.

 

A településfejlesztési, településrendezési és településképi egyeztetési eljárások partnerségi szabályairól szóló 27/2017. (XII.14.) önkormányzati rendelet értelmében a véleményező államigazgatási szervek megkeresésével egyidejűleg, azonos határidővel a város lakosságának véleményezési lehetőségét is biztosítani kell.

Az előzetes tájékoztató lakossági fórumon történő ismertetése a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településképvédelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII.2.) Korm. rendelet 2. § c) pontjának megfelelően elektronikus úton folytatja le.

Az előzetes tájékoztatóhoz írásos észrevételeket és javaslatokat benyújtani elektronikus úton a varostervezes@kecskemet.hu e-mail címre 2021. január 3-ig lehet.

 

Kecskemét, 2020. december 17.

 

Tisztelettel:

Szemereyné Pataki Klaudia
polgármester

2020. december 23.