Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Új két csoportos bölcsőde építése Hetényegyházán

Pályázat címe: Új két csoportos bölcsőde építése Hetényegyházán
Pályázat kódszáma: TOP-6.2.1-19-KE1-2019-00002
Felhívás témaköre: Gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása a megyei jogú városokban
A felhívás címe/kódszáma: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése / TOP-6.2.1-19
Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Megvalósítás helyszíne: a fejlesztés a Kecskemét, (Hetényegyháza) Pajtás utca 1. alatt valósul meg, amely egy új, két csoportos bölcsőde létrehozását foglalja magában.
Támogatás összege: Bruttó: 389.333.245 Ft
Teljes költség: Bruttó: 389.333.245 Ft
Támogatási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Közreműködő szervezet neve: Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság
Közreműködő szervezet elérhetősége: H – 1054 Budapest, Hold utca 4.
Postacíme: 6001 Kecskemét, Pf. 373.
www.szechenyi2020.hu
 

Új két csoportos bölcsőde építése Hetényegyházán - Aktuális

 

 
 

Sajtóközlemény

Elkezdődött az új két csoportos bölcsőde építése Hetényegyházán

Elkezdődött az új két csoportos bölcsőde építése Hetényegyházán. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A beruházás során nettó 414 m²-es hasznos alapterületű, környezetbarát és energia-hatékony, komplex módon akadálymentesített 2 csoportos intézmény építésével 26 új önkormányzati bölcsődei férőhely jön létre, bruttó: 389.333.245 forintos európai uniós támogatás segítségével.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-19-KE1-2019-00002 konstrukció keretében a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása a megyei jogú városokban, bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése pályázaton bruttó 389.333.245 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A TOP-6.2.1-19-KE1-2019-00002 azonosító számú, „Új két csoportos bölcsőde építése Hetényegyházán” című projekt keretében megvalósuló beruházás eredményeként Hetényegyházán a szakmai előírásoknak mindenben megfelelő intézményi környezet és eszközháttér alakul ki, amely elősegíti a magas színvonalú gondozási-nevelési tevékenység ellátását. A több mint 730 m²-es intézményi zöldfelületből kialakításra kerülő játszóudvar pedig hozzájárul a kora gyermekkori környezeti neveléshez és a mozgásfejlesztés megvalósításához is.

A hetényegyházi új bölcsődei szolgáltatás kialakításával, valamint az intézmény modern, esztétikus tárgyi környezetével kiemelt cél a gondozási és nevelési tevékenység feltételeinek, valamint a dolgozók munkakörülményeinek magas szintű biztosítása, továbbá az igénybe vevő családok komfortérzetének javítása.

A beruházás hozzájárul a hetényegyházi városrész közszolgáltatási színvonalának emeléséhez, az élhetőségének javításához, valamint az érintett – s eddig bölcsődei szolgáltatással ellátatlan – lakóövezet esetében a minőségi közszolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű területi hozzáférés biztosításához. A fejlesztés elősegítheti a városrész megítélésének javulását, ezen keresztül pedig a kecskeméti városrészek között meglévő fejlettségi különbségek csökkentését.

A projekt részcéljai közül kiemelkedik az intézmény épületének és közvetlen környezetének komplex akadálymentesítése (így például akadálymentes WC kialakítása, akadálymentes parkolóhely biztosítása, akadálymentes személybejáró, információs és irányjelző táblák, indukciós hangerősítés), amely lehetővé teszi az ellátáshoz történő egyenlő esélyű hozzáférést minden család számára.

Fontos cél, hogy a projekt megvalósulásának köszönhetően egy kiszámítható, biztonságos, balesetveszélytől mentes környezetben tudják a gyermekek mindennapjaikat tölteni.

A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményeként a vállalkozási szerződést 2021. októberben megkötötték. A kivitelezés várhatóan 13 hónapot vesz igénybe, melynek megfelelően az intézmény legkorábban 2023. második félévben kezdheti meg a működését.

 

További információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály
Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu
 

2021. október 26.