Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

HIRDETMÉNY - Kecskemét megyei jogú város településképének védelméről szóló 16/2017. (IX.21.) rendeletének 2021. évi módosításáról

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a településkép védelme és alakítása érdekében a 2017. évben megalkotta Kecskemét megyei jogú város településképének védelméről szóló 16/2017. (IX.21.) önkormányzati rendeletét, melyben meghatározta a településképi követelményeket, a helyi védelem tárgyát és szabályait, az önkormányzati támogatási és ösztönző rendszert, valamint a településkép védelmének eszközeit.

A jogharmonizáció érdekében a magasabb szintű jogszabályokban történt módosítások miatt, valamint multifunkciós okoseszközök, illetve hulladékgyűjtő edényzet tárolására alkalmas építmény közterületen történő elhelyezhetősége miatt a rendelet szövegében szükséges módosításokat elvégezni.

A rendelet-tervezet elkészült, melyet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 43/A. § (6) bekezdés a) pontjának megfelelően partnerségi véleményezésre bocsátom Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a településfejlesztési, településrendezési és településképi egyeztetési eljárások partnerségi szabályairól szóló 27/2017. (XII.14.) önkormányzati rendelete szerint a partnerek számára.

A rendelet módosításának elkészült tervezete az alábbi linken érhető el:

www.kecskemet.hu/uploads/tkrmod21vel.zip

A partnerek észrevételeiket 2021. október 11-ig írásban tehetik meg, elektronikus úton e-papír formájában vagy a varostervezes@kecskemet.hu email-címre megküldött email formájában. A javaslatokat az erre a célra rendszeresített véleményezési űrlapon tudják megtenni, mely szerkeszthető formában a fenti linken elérhető.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdés c) pontja szerint „A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelettől eltérően … az előzetes és munkaközi tájékoztatás lakossági fóruma elektronikus úton is történhet azzal, hogy az észrevételeket és javaslatokat a közzétételtől, videókonferenciától számított tizenöt napon belül lehet megtenni, kizárólag elektronikus úton”. Ezen kormányrendelet 2. § (2) bekezdés a) pontja alapján a lakossági fórum megtartása helyett az önkormányzat honlapján közzétett részletes szakmai tájékoztató keretében történik a véleményezés.

Kecskemét, 2021. szeptember 16.

 

Szemereyné Pataki Klaudia
polgármester

 

A hirdetményről postai úton külön értesülnek:

Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara - 6000 Kecskemét, Klapka u. 9-11
Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara - 6000 Kecskemét, Klapka u. 19.
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara - 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Kecskeméti Városszépítő Egyesület - 6000 Kecskemét, Halasi út 2.
Kecskeméti Lokálpatrióták Egyesülete - 6000 Kecskemét, Balaton u. 5. II/8.
Római Katolikus Főplébánia - 6000 Kecskemét, Plébánia köz 1.
Kecskeméti Református Egyházközség - 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.
Kecskeméti Evangélikus Egyházközség - 6000 Kecskemét, Szabadság tér 3.
Kecskeméti Zsidó Hitközség - 6000 Kecskemét, Nagykőrösi út 5.
Kecskeméti Görögkatolikus Szervezőlelkészség - 6000 Kecskemét, Zimay László u. 4.

2021. szeptember 22.