2020-07-08 09:56:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-07-01 09:23:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Önkormányzat
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Projektleírás
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitációja

Projekt címe: „Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitációja”

Projekt azonosító száma: DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001

Elnyert támogatás összege: 487.815.358 Ft

A projekt teljes összköltsége: 573.900.421 Ft

Az önkormányzat által vállalt önerő összege: 84.561.063 Ft

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségének 85%-a

Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt konzorciumi partnere: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió

Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitációja a Kossuth körút – Erzsébet körút – Kuruc tér – Csáktornyai utca – Kecskemét-Fülöpszállás vasútvonal – Szultán utca által határolt területen valósul meg.

Az építési jellegű projektelemek: 12 darab önkormányzati bérlakás teljes körű szerkezeti felújítása, ezen belül 11 lakóingatlan komfortfokozatának növelése, új Közösségi Ház építése, kommunális hulladékgyűjtő pont kialakítása, uniós normáknak megfelelő játszótér építése, sportudvar kialakítása, a Műkerti sétány középső részének felújítása, új utcabútorokkal, hulladék- és kerékpártárolók elhelyezésével, fedett buszvárók kialakítása a Műkerti sétányon, az Erzsébet és Kossuth körút mentén, faültetés, padka- és árokrendezés a két körút mentén, aszfaltozott utak építése a Gödröstemető, Dankó Pista és Puskás Tivadar utcákban, útfelújítás a Mezei és a Zsinór utcában.

Környezet és településkép-védelmi beavatkozások történnek a Kórház utca déli részén, amelynek lényege az illegális hulladéklerakó megszüntetése és zöld térfal kialakítása a településkép javítása érdekében. A beavatkozás eredményeképpen a Kórház utcával párhuzamosan a déli utcafronton 530 méter hosszban és 17,5 méter szélességben növénytelepítés történik

A projekt társadalmi akciókat is tartalmaz: közösségfejlesztést segítő hagyományőrző, kulturális és egyéb programokat, különböző szociális szolgáltatásokat, életvezetési, mentálhigiénés tanácsadást, felnőttek részére kompetencia alapú oktatást és különböző szakmát adó képzéseket, bűnmegelőzést és közbiztonságot erősítő programokat, szabadidős és sport tevékenységeket.

A projekt átfogó célja: A Mezeiváros és Ürgés területén élő lakosság társadalmi integrációjának elősegítése, a helyi identitás erősítése, a terület közösségi és szolgáltatási szerepének megújítása, az életkörülmények javítása.

A projekt teljes költségvetése – a különböző közösségépítő programokkal, szociális szolgáltatásokkal együtt – 573,9 millió forint, amelyből az önkormányzati saját erő 84,5 milliót tesz ki.

A pályázatban a konzorciumi partnerek: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió.

A megvalósítást segíti a Támogatói Csoport, amelynek tagjai: a Kecskeméti Civil Kerekasztal, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Családtámogató és Gyermekjóléti Központ, a Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, a Kik-For Kft., dr. Szeberényi Gyula Tamás, mint az érintett városrész önkormányzati képviselője, valamint a városrészi önkormányzat.

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2014. május 31.

Közreműködő szervezet neve: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Közreműködő szervezet elérhetősége: 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.
www.darfu.hu 
 
PROGRAMOK