Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Széchenyi István Közösségi Ház komplex kialakítása

Pályázat címe: Széchenyi István Közösségi Ház komplex kialakítása
Azonosító szám: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00420
Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Támogatási összeg: 127 500 000 Ft
Támogatási intenzitás: 100%
Támogatási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Projekt helyszín: Kecskemét, Széchenyi István sétány 6., 3708/9 hrsz.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.30.
Közreműködő szervezet neve: Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság
Közreműködő szervezet elérhetősége:
1054 Budapest, Hold u. 4.
Postacíme: 6001 Kecskemét, Pf. 373.
www.szechenyi2020.hu
A városrészi közösségek kialakítása, formálása érdekében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00420 azonosító számon pályázatot nyújtott be “Széchenyi István Közösségi Ház Komplex Kialakítása” elnevezéssel, amelyre 127.500.000 Forint vissza nem térítendő támogatás nyert el. A támogatás intenzitása 100 %, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósul meg.

A projekt a jelenleg is közösségi házként működő  Széchenyi István sétány 6. szám alatt valósul meg. A beruházás keretében az önkormányzati tulajdonú Széchenyi István Közösségi Házat felújítják és átalakítják. Az 561 m2 hasznos alapterületű, az 1980-as években épült kétszintes épület mind műszakilag, mind funkcionálisan elavult, ezért teljes körűen modernizálásra, műszakilag korszerűsítésre kerül.

A földszinten három közösségi terem létesül, melyek közül az egyik 80, a másik kettő 20 - 20 fő befogadására lesz alkalmas. Az egyes közösségi terek mobilfallal flexibilisen lehatároltak, így teremmé leválaszthatók, illetve összenyithatóak. A földszinten elhelyezésre kerül két kisebb irodaegység is a szervezési, igazgatási feladatok ellátására, valamint új vizesblokk és ruhatár is kialakításra kerül.

Az emeleten a jelenleg is működő fiókkönyvtár megmarad, csak néhány alaprajzi észszerűsítés valósul meg. Az emeleti vizesblokk felújításra szorul és új babakocsi tároló létesül.

A felújítás során megvalósul az épület projektarányos komplex akadálymentesítése és energetikai felújítása. A távfűtéses épületben megújulnak a fal, a padló és  a lépcsőburkolatok, az álmennyezet, a homlokzati és a belső nyílászárók, a fűtési vezetékek, a hőleadó radiátorok. Megújulnak az épület  elektromos vezetékei- és gyengeáramú hálózatai, továbbá korszerű takarékos LED-es fényforrások lesznek beszerelve.

A szintek közötti akadálymentes közlekedés megoldására, valamint az időskorú látogatók érdekében a lépcsőházban új személyfelvonó lesz kiépítve.

A „zöld környezet” szempontok érvényesítése alapján növényzettel borított, kibővített zöld olvasóterasz, zöld mellvéd és zöld flórafal létesül. Az építmény alaprajzi és funkcionális átalakításánál az épület környezetében létesítendő park építési és átalakítási tervei is figyelembevételre kerültek.

A Széchenyi István Közösségi Ház újjáépítésével a városrész lakói számára a közösségi funkciók és a közösségformálást erősítő terek egy épületben történő kialakítása új lehetőségeket biztosít a kulturális és a civil élet, a helyi közösségi szerveződések erősítésére.

A beruházás a tervek szerint 2023 tavaszán fejeződik be.
 

Széchenyi István Közösségi Ház komplex kialakítása - Aktuális 

 

2023. május 12.