Ugrás a tartalomra

Egy nap Kecskeméten

Amennyiben egy napot tölt Kecskeméten az alábbi látnivalókat javasoljuk megtekinteni: 

Állomások

szentmiklostemplom1.jpg

Szent Miklós plébániatemplom - Barátok temploma - Ferences templom

A város legrégebbi építészeti emléke, a város védőszentjének szentelték.

varoshazakulso6.jpg

A Városháza

A magyar szecessziós építészet gyöngyszeme. Az épület a felújítási munkálatok miatt nem látogatható, de érdemes meghallgatni a minden nappali órában felcsendülő harangjátékot.

nagytemplom.jpg

Kecskeméti Nagytemplom Főplébánia

Az „alföldi nagytemplom” iskolateremtő példája, a Duna-Tisza közének legnagyobb copf stílusú temploma, érdekessége a Barackos Madonna oltárkép. Tornya 73 m magas, órája a XIX. századi, az ország legnagyobb számlapú és legrégebben működő toronyórája.

cifrapalota1.jpg

Cifrapalota

A szecessziós építészet különleges példája, ahol megtekinthető a 155 db aranytárgyból álló kunbábonyi avar kincs, országos viszonylatban is jelentős festménygyűjtemény (XIX.-XX. századi illetve kortárs magyar alkotások) illetve időszaki kiállítások.

leskowskyhangszergyujtemeny1.jpg

Leskowsky Hangszergyűjtemény

Az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye, ahol öt kontinens hangszereivel és szórakoztató, interaktív tárlatvezetéssel várják az ide látogatókat.

bozsogyujtemeny1.jpg

Bozsó Gyűjtemény

Bozsó János festőművész munkái mellett az általa gyűjtött értékes népi és iparművészeti gyűjtemény tekinthető meg. Itt látható továbbá Hanga István órásmester különleges óragyűjteménye.

magyarfotografiaimuzeum2.jpg

Magyar Fotográfiai Múzeum

Az ország egyetlen fotómúzeuma, magyar és külföldi, kortárs és történeti fényképeket, tárgyakat őriz.

szorakatenusz2.jpg

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

A közel 18000 darabot őrző gyűjteményben az ősi eredetű csigacsont játékoktól kezdve a polgári világ míves kivitelű gyári játékain át számos különlegesség és ritkaság található.