Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Osztálykirándulás - alsósoknak

Kecskemét kiváló helyszín egy kellemes és izgalmas osztálykirándulás megvalósítására. A lista elején összegyűjtött "kötelező" látnivalókon felül számos érdekes helyszín közül választhatnak, amelyek különleges élményt, feltöltődést nyújtanak az ifjú látogatók számára.

 

Állomások

varoshazakulso6.jpg

A Városháza

A magyar szecessziós építészet gyöngyszeme. Az épület a felújítási munkálatok miatt nem látogatható, de érdemes meghallgatni a minden nappali órában felcsendülő harangjátékot.

cifrapalota1.jpg

Cifrapalota

A szecessziós építészet különleges példája, ahol megtekinthető a 155 db aranytárgyból álló kunbábonyi avar kincs, az országos viszonylatban is jelentős festménygyűjtemény (XIX.-XX. századi illetve kortárs magyar alkotások), illetve időszaki kiállítások.

leskowskyhangszergyujtemeny1.jpg

Leskowsky Hangszergyűjtemény

Az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye, ahol öt kontinens hangszereivel és szórakoztató, interaktív tárlatvezetéssel várják az ide látogatókat.

praxinoszkop3.jpg

Praxinoszkóp

Mozgásmegjelenítő térplasztikai alkotás, a Kecskeméti Animációs Filmstúdió fázisrajzait mutatja be, kézzel megforgatva tükrökön keresztül egy nyilazó lovas mozgását láthatja a szemlélő.

szorakatenusz2.jpg

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

A közel 18000 darabot őrző gyűjteményben az ősi eredetű csigacsont játékoktól kezdve a polgári világ míves kivitelű gyári játékain át számos különlegesség és ritkaság található.

P1270751.jpg

Luca kút

Kellemes pihenőhely a városközpontban. A sok látnivaló után jól esik kicsit megpihenni az árnyas fák között a Luca-kút körül kialakított - felfedezni valókkal és hűs vízzel ellátott - parkban.

cirokababszinhaz12.jpg

Ciróka Bábszínház

A bábszínház műsorválasztásával, programjaival a legkisebbektől a kamaszokon át a felnőttekig, minden korosztálynak igyekszik kedvében járni. Hét közben az óvodásoknak, kisiskolásoknak és a városba látogató kiránduló csoportoknak kínálják előadásaikat. Kiváló művészi színvonalú előadásaikat számos rangos hazai és nemzetközi díj is fémjelzi.

termeszethaza1.jpg

Természet Háza

A Kiskunsági Nemzeti Parklátogatóközpontja a Kecskeméten található Természet Háza, ahol többek között Interaktív kiállítás látható a Kiskunság élővilágáról.

Magyar Népmesék Kertje - játszótér

A Magyar Népmesék népszerű animációs filmsorozat szülővárosa Kecskemét Népmese játszótérrel is büszkélkedhet, amelynek elemeit a rajzfilmek ihlették.

kecskemetfilm1.jpg

Kecskemétfilm Kft.

A kecskeméti Rajzfilmstúdióban készült számos televízióból ismert és kedvelt mese, mint a Magyar Népmesék, Vízipók csodapók, vagy a Leó és Fred.

_dsc0387.jpg

Kecskeméti Vadaskert

Barátságos mini-állatkert, rengeteg programmal, a bejárat előtt hatalmas játszótér várja a gyerekeket.

planetarium2.jpg

Kecskeméti Planetárium Művelődési Ház

Az intézmény kiválóan alkalmas mindenekelőtt iskolai osztályok fogadására, speciális, rendhagyó órák tartására. Szórakoztató előadásokkal várják az érdeklődőket, a csillagok titkairól. (A Naprendszer túra végállomása)