Ugrás a tartalomra

Elkészült Kecskemét klíma akcióterve

Elkészült Kecskemét fenntartható energia- és klíma akcióterve, amely irányt mutat a városnak a 40 százalékos széndioxidkibocsátás-csökkenés eléréséhez 2030-ra 2012-höz képest. A SECAP-ként is emlegetett akciótervet ma (kedden) a Környezetvédelmi és Agrár Bizottság véleményezte, csütörtökön pedig a közgyűlés elé kerül.

A Környezetvédelmi és Agrár Bizottság véleményezte ma Kecskemét fenntartható energia- és klíma akciótervét, mielőtt az a közgyűlés elé kerül csütörtökön. A dokumentumot, amelyre SECAP-ként is szoktak utalni, azért dolgozták ki, hogy irányt mutasson a város klímacéljainak eléréséhez. Kecskemét 2018-ban csatlakozott a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez, ezzel vállalva, hogy 2030-ig 40 százalékkal csökkenti széndioxid-kibocsátását. Ezt a célt 2012-höz képest szeretné elérni a város.

Egyebek közt az önkormányzati épületek energiahatékonyságának javításával és a közösségi közlekedés szolgáltatási környezetének komplex fejlesztésével igyekszik majd megvalósítani Kecskemét az emissziócsökkenést, de a családi és a társasházak energetikai korszerűsítésének ösztönzése, támogatása is kiemelt cél. Kerékpáros- és gyalogosbarát fejlesztések is szerepelnek a dokumentumban, és az is látszik, hogy komoly figyelmet kap a jövőben a városi zöldfelület-bővítés és a csapadékvíz-menedzsment.

Az akciótervet a csütörtöki testületi döntés után kell benyújtani az európai polgármesteri szövetséghez, ezt követően két év múlva meg kell vizsgálni, hogy terv szerint halad-e a megvalósítás – hangzott el a mai bizottsági ülésen.

2020. július 13.

Csatolmányok

Kecskeméti fejlesztések

Kecskeméti fejlesztések

GYERTEK KECSKEMÉTRE!

Kecskemét legfrissebb turisztikai kisfilmje