Ugrás a tartalomra

Egyetértés utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése

Pályázat címe: Egyetértés utcai óvoda
infrastrukturális fejlesztése.
Azonosító szám: TOP-6.2.1-15-KE1-2016-00006
Felhívás témaköre: Gyermekellátási szolgáltatások
fejlesztésének megvalósítása a megyei jogú városokban.
A felhívás címe/kódszáma: Családbarát, munkába állást
segítõ intézmények, közszolgáltatások fejlesztése / TOP-6.2.1-15
Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Támogatási összeg: 234 543 600 Ft
Támogatási mértéke: 100%
Támogatási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Megvalósítási idõszak: 2016. 10. 17-2020.07.29.
Közremûködõ szervezet neve: Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság
Közremûködõ szervezet elérhetõsége:
H- 1054 Budapest, Hold u. 4.
Postacíme: 6001 Kecskemét, Pf. 373.
www.szechenyi2020.hu

A Kecskemét, Egyetértés utca 15. szám alatti 10573 hrsz-ú területen lévő földszintes épületben 4 csoport (98 fő), az Egyetértés u. 17. alatti 10572 hrsz-ú területen lévő kétszintes épületben 5 csoport (139 fő) működik. Az ingatlanok egymás közötti átjárása biztosított. A két ingatlan együtt funkcionál a projektben fejleszteni kívánt Egyetértés utcai óvodaként.

Az átfogó építészeti gépészeti, épületvillamossági felújítást és teljes körű energetikai korszerűsítést magába foglaló beruházás keretében egy energiatakarékos, környezetkímélő épületgépészet kialakítása történik meg. A Kecskemét, Egyetértés utca 15. szám alatti ingatlanon lévő földszintes épület vonatkozásában a meglévő óvodaépület fejlesztése a meglévő férőhelyszám bővítése nélkül valósul meg. Az épület bővítése az egyik belső átriumudvar beépítésével történik, mely során új, szabványoknak megfelelő tornaszoba és egyéni fejlesztő készül. A meglévő óvodaépület felújítása, kis mértékű átalakítása olyan átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítást és teljes körű energetikai korszerűsítést tartalmaz, mely a csoportszobák és az óvoda működését biztosító egyéb helyiségekre (melegítőkonyha, szociális helyiségek stb.) is kiterjed, melyet kiegészít az ingatlanok környezetrendezési munkái és kerti játékok elhelyezése. A Kecskemét, Egyetértés utca 17. szám alatti ingatlanon lévő kétszintes épület vonatkozásában meglévő óvodaépület felújítása, kis mértékű átalakítása valósul meg, ami átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítást és teljes körű energetikai korszerűsítést tartalmaz, mely kiterjed a csoportszobák és az óvoda működését biztosító egyéb helyiségekre (melegítőkonyha, szociális helyiségek stb.) is. Ezt kiegészítendő az ingatlanok környezetrendezési munkái is megvalósulnak kerti játékok elhelyezésével. A projekt eszközbeszerzést is magában foglal, mely során a csoportszobák felszerelései, fejlesztőeszközök és játékok, tornaszoba mozgásfejlesztő eszközei, egyéb neveléshez és működéshez szükséges eszközök kerülnek beszerzésre.

A projekt további részcéljai közül kiemelkedően fontos az óvoda épületek akadálymentes fejlesztése, akadálymentes parkolóhely létesítésével. Az épületen teljes körű energetikai korszerűsítés valósul meg, amely érinti a meglévő épület homlokzati felületeinek utólagos hőszigetelését, homlokzati nyílászáróinak cseréjét, tetőszerkezetének szigetelését és fűtési és használati melegvíz rendszerének korszerűsítését. Az intézmény épületeinek fejlesztése nem jár kapacitásbővítéssel, az épületekben a csoportszobák száma és mérete megmarad, a férőhelyek száma nem változik.

Egyetértés utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése


Intermodális Csomópont Fejlesztési Tervei