Ugrás a tartalomra

Sikeresen zárult a 12. bibliaismereti vetélkedő 2022. október 14.

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége az Idősügyi Tanáccsal karöltve 12. alkalommal hirdette meg a városi bibliaismereti vetélkedőt a kecskeméti egyházak támogatásával, a Kecskeméti Baptista Gyülekezet szakmai irányításával.

A vetélkedő hagyományos, jelenléti és az utóbbi két év tapasztalata alapján online formában is meghirdetésre került. Bármelyikre, vagy akár mindkettőre négyfős - két nyugdíjasból és két 13-17 éves diákból álló - csapatok jelentkezhettek.

Az online vetélkedő október elején lezárult, a személyes megmérettetésnek 2022. október 14-én a Kecskeméti Baptista Gyülekezet imaháza adott otthont.

A rendezvény megnyitóján Juhászné Balasi Franciska szervező szavalata és üdvözlő szavai után dr. Tiba István, a szövetség korábbi elnöke, a program ötletgazdája köszöntötte a szépszámú közönséget, köztük az egyházak képviselőit.  A házigazdákon - Mike Sámuel baptista lelkészen és Papp Géza vezető presbiteren - kívül megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket Kis János és Hajduch-Szmola Patrik evangélikus lelkészek, Feczák László görögkatolikus parókus lelkész és segédlelkésze, Balázs Mihály.

A vetélkedő témája idén Máté evangéliuma volt.  Az online forduló igen izgalmas, változatos feladatait Papp Géza, a gyülekezet vezető presbitere állította össze.
Az online vetélkedőre regisztrált csapatok közül 20 csapat küldte be a megoldást. Az elérhető 100 pontból öt csapat 90 pont feletti, hét csapat 80-90 pont közötti eredményt ért el, míg 60 pont alatti megoldás nem volt.

A helyszínen egy bibliaismereti kérdésekből álló totó kitöltése várt a csapatokra. Az egyik kérdéssor Máté evangéliumához kapcsolódott, míg a másiknál általános bibliai ismeretekről kellett számot adni. A kérdések jó megválaszolásával növelhették pontszámukat a csapatok (a személyes megmérettetésre vállalkozó valamennyi csapat az online fordulót is teljesítette).
A megoldások értékelése alatt Mike Sámuel, a vetélkedőnek otthont adó imaház lelkésze értelmezte a Magvető példázatát, s beszédét egy gitárral kísért közös énekléssel zárta.

Az eredményhirdetés előtt Kormányosné Makai Eszter, a szövetség elnöke először azoknak az iskolásoknak adott át emléklapot és ajándékot, akik iskolai keretek között, hitoktatójuk segítségével kapcsolódtak a vetélkedő témájának, Máté evangéliumának a megismeréséhez. Szintén emléklappal és ajándékkal köszönte meg a rendezvényen megtekinthető, a Máté evangéliumából a Magvető példázata bibliai részhez készült gyermekrajzok, illusztrációk készítőinek az aktív részvételt.

A rendezvény zárásaként következett az eredményhirdetés. Kormányosné Makai Eszter elnök adta át az emléklapokat és az ajándékokat, amit helyezéstől függetlenül minden csapat megkapott.

A vetélkedő helyezettjei:
A jelenléti vetélkedő
1. helyezettjeként a 12 éve alapított Városi Bibliaismereti Vetélkedő vándorkupát 1 évre a RENDŐRSÉGI NYUGDÍJASOK BÁCS-KISKUN MEGYEI EGYESÜLETÉNEK csapata kapta. A csapat nyugdíjas tagjai Gáspár Tibor, dr. Rákosi Mihályné; diák tagjai Radics Milán, Petrik Evelin Jázmin
2. helyezett a SZÓFIA GÖRÖGKATOLIKUS NYUGDÍJASKLUB: Dr. Polgár Lászlóné, Ormándi Éva nyugdíjasok és Adler Kende, Hegyközi Bálint diákok.
3. helyezett dr. Harsányiné dr. Vörös Lídia, dr. Gazsó Katalin nyugdíjasok és Sándor-Theszáry Szabolcs, Balogh Szonja diákok.

Az idei évben alapított Online Bibliaismereti Vetélkedő Legeredményesebb Résztvevői 
1. helyezettjei, a plakett nyertesei: Dr. Kovács Katalin, Dr. Hamar Norbertné nyugdíjasok és Hamar Sára, Sárkány Emma diákok.
2. helyezett: Kiss Sándor, Kissné Agárdi Erzsébetnyugdíjasok és Adamek Adél Zsófia, Szűr Sarolta diákok.
3. helyezett: Pappné Csaplár Krisztina, Baráth Imréné nyugdíjasok és Brán András, Magyar Vivien diákok.

Mike Sámuel lelkész szavai és a visszajelzések megerősítették, hogy a program célja - a felekezetek egymás mellett élésének igazolása, az alapvető hitnézeti egyezőségek hangsúlyozása, a generációk együttműködésének erősítése, keresztény kultúránk alapdokumentumának, a Bibliának a jobb megismerése - teljesült.

Hálásan köszönjük Mikes Sámuel lelkésznek és Papp Géza vezető presbiternek a támogatást, s azt, hogy helyt adtak a rendezvénynek.
Köszönet mindenkinek, aki akár versenyzőként, akár segítőként, akár csak nézőként részt vett az eseményen.

A helyi média tudósításai - videóval, gazdag képanyaggal - a következő linkeken tekinthetők meg:
https://hiros.hu/kultura/hitelet/tobb-mint-szazan-vettek-reszt-a-bibliaismereti-vetelkedo-dontojen---videoval
https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/10/jo-hangulatban-telt-a-bibliaismereti-vetelkedo-kecskemete

2022. október 19.

Intermodális Csomópont Fejlesztési Tervei