Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Ünnepi évzáró klubvezetői értekezlet 2022. december 9.


A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége 2022. december 9-én a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola éttermében tartotta – karácsony közeledtével ünnepélyes külsőségek között – évzáró klubvezetői értekezletét.
A rendezvény nyitányaként Babits Mihály: Karácsonyi ének c. költeménye hangzott el Juhászné Balasi Franciska elnökségi tag tolmácsolásában, majd Kormányosné Makai Eszter, a szövetség elnöke köszöntötte a vendégeket, valamint a tagszervezetek vezetőit, képviselőit. Az eseményt megtisztelte jelenlétével prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester, Kis János evangélikus lelkész, Király József önkormányzati képviselő, dr. Szabó Ildikó, a programnak helyet adó iskola igazgatója, valamint dr. Tiba István, a szövetség korábbi elnöke.
A köszöntést követően a Petőfi iskola 5. és 7. osztályos tanulói műsorral kedveskedtek a csaknem százfős közönségnek, amely a szereplőkkel együtt énekelte az előadás végén felcsendülő karácsonyi dalokat.
A program prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester felszólalásával folytatódott. Alpolgármester úr felolvasta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony levelét, és átadta általa küldött ajándékát.
Azután került sor a szövetség éves munkájának értékelésére. Kormányosné Makai Eszter elnök elmondta, hogy az elnökség a program elkészítésénél figyelembe vette a város idősödési és idősügyi koncepcióját, épített a nyugdíjas szövetség hagyományaira, valamint a februári tisztújítás alkalmával 50%-ban megújult vezetőség készségeire, képességeire. Jelentős előrelépésként értékelte – s ezt példákkal is alátámasztotta – a szövetség jelenlétét a város közéletében: bővült kapcsolatrendszere, együttműködése intézményekkel, civil szervezetekkel. A 2022. esztendő bővelkedett eseményekben, programokban, amelyek megvalósítását az önkormányzat támogatása mellett az októberben zárult „Intergenerációs programok a szebb nyugdíjas évekért” című uniós forrásból támogatott pályázat, valamint a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumához az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságával közösen benyújtott sikeres pályázat biztosította. A nagyobb létszámot mozgósító programok kapcsán elnök asszony hangsúlyozta a klubok, a tagság aktivitását. Minezért köszönetet mondott a klubvezetőknek – nyomatékosítva, hogy a szervezet munkájának eredményessége a klubokban dől el. Végezetül megköszönte a szövetséget segítő elnökségi tagok, aktivisták, valamint külső szervezetek, intézmények támogató együttműködését, áldozatos munkáját. Kiemelte Király József önkormányzati képviselő úr nyugdíjasok iránti figyelmességét, nagylelkűségét, amellyel az év során képviselői kerete terhére anyagilag is segítette több klub munkáját, s támogatta ezt az évzáró rendezvényt is.
Az évértékelés után Lángné Nagy Mária elnökségi tag tájékoztatta az értekezlet résztvevőit arról az örömteli tényről, hogy a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetsége (NYOSZ) dr. Tiba István urat a kecskeméti nyugdíjas szövetségben végzett értékes munkájáért NYOSZ-elismerésben részesítette. A bejelentést követően – amit a jelenlévők örömmel nyugtáztak – felvetődött egy januárban megrendezendő nyugdíjasbál gondolata. A javaslat egyhangú támogatást kapott, így az elnökség megkezdi a bál előkészítését.
Az értekezletet követően az elnökség vacsorán látta vendégül a jelenlévőket. Az est zárásaként pedig Gáspár Dávid előadásában – olykor a közönség bevonásával – operettslágerek csendültek fel, fokozva az egyébként is kellemes hangulatot.
Köszönjük a Petőfi iskola vezetésének, hogy helyet biztosított a rendezvénynek. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik az előkészületek során, továbbá a helyszínen segítségünkre voltak, a rendezésben részt vállaltak. Köszönjük a konyha dolgozóinak a bőséges és ízletes vacsorát, a sütésre vállalkozóknak a sokféle finom süteményt.

https://hiros.hu/galeria/unnepi-evzaro-ertekezletet-tartott-a-nyugdijasok-klubjainak-mjv-szovetsege
https://keol.hu/kecskemet-bacs/evzaro-klubvezetoi-ertekezletet-tartott-a-nyugdijasok-klubjainak-megyei-jogu-varosi-szovetsege
 
 
 
 

2022. december 13.