Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Gazdasági területekhez kapcsolódó útfelújítások Kecskeméten - Aktuális

Sajtóközelmény

Megújultak a déli iparterületen található utak

2019 | 12 | 18
 
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.1.1-15 kódszámú, „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázaton 1,2 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert gazdasági területekhez kapcsolódó útfelújítások megvalósítására. A támogatás mértéke 100%. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. 

 
 
A felújítások a TOP-6.1.1-15-KE1-2016-00001 azonosító számú, „Gazdasági területekhez kapcsolódó útfelújítások Kecskeméten” című projektnek köszönhetően valósultak meg. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósult beruházás célja Kecskemét déli iparterületén található négy út – a Búzakalász utca, a Mindszenti körút, a Kiskőrösi út és a Szent László körút – felújítása volt, 5355 méter hosszan.
 
A munkálatok során lemarták az utak aszfalt burkolatának felső rétegét, a szerkezeti repedéseket, felületi kátyúkat és deformálódásokat kijavították, a szükséges területeken az útalapokat megerősítették, új aszfalt kőréteget és kopóréteget készítettek és felfestésre kerültek a szükséges útburkolati jelek. Sor került padkarendezésre, az útszakaszon található autóbuszöblök és peronok javítására. Csapadékvíz elvezetésére nyílt árkok kerültek pótlásra és javításra, továbbá új árkok is kialakításra kerültek.
 
A fejlesztések eredményeként az említett utak kapacitása és minősége jelentősen megnőtt, ezáltal a lakosság illetve vállalkozások számára az iparterületek elérhetősége javult. A beruházásnak köszönhetően a munkavállaló lakosság könnyebben juthat el munkahelyeire, ezáltal a beruházás közvetetten hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, továbbá pozitív hatással lehet az ipar növekedésére is.
 
A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte.
 
További információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Projektkoordinációs Osztály
Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu

 
 
 
                                                                                                        ........................................................
                                                                                                                           Mile Tamás
                                                                                                                         osztályvezető


 

2023. november 9.