Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Kecskemétfilm Kft.

Kecskeméten a rajzfilmkészítés gyökerei egészen 1929-ig nyúlnak vissza, amikor Mátis Kálmán festő, grafikus, rajzpedagógus elkészítette „A kiscserkész álma” című alkotását, ami Londonban díjat is nyert az akkori cserkész-dzsemborin. Azóta számtalan -  a televízióból is jól ismert - alkotás született itt, csak néhány a teljesség igénye nélkül: Magyar Népmesék, Vizipók Csodapók, Leó és Fred, Mesék Mátyás királyról vagy a Cigánymesék.

A kétdimenziós animációs filmek mellett elindult a 3D-s filmek készítése is, az internet segítségével pedig számos nagy nemzetközi produkció megvalósításában vettek részt a munkatársak, mint például: a spanyol Chico és Rita, és az ír Kells titka című egész estés rajzjátékfilmek, melyeket utóbb Oscar-díjra jelölték, a francia Loulou és az elképesztő titok című alkotás, amely a 39. César-díj-átadón a legjobb animációs filmnek járó elismerést kapta.

2011-ben Mikulás Ferencet és az általa vezetett Kecskeméti Rajzfilmstúdiót Magyar Örökség-díjjal jutalmazták.

A stúdió kezdeményezője, és fő szervezője az 1985 óta megrendezésre kerülő Kecskeméti Animációs Filmfesztiválnak. Részletek: www.kaff.hu

Látogatás:

A Rajzfilmstúdió csoportosan (min. 5 fő) látogatható, munkanapokon délelőtt fél 9-től, délután 4 óráig, előzetes bejelentkezés alapján, egyeztetett időpontban. A program a stúdió és a rajzfilm-készítés bemutatásából, valamint filmvetítésből áll, emellett lehetőség van a 3D-s műhely és munkaszobák megtekintésére is.