Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Osztálykirándulás - nagyobbaknak

Kecskemét kiváló helyszín egy kellemes és izgalmas osztálykirándulás megvalósítására. A lista elején összegyűjtött "kötelező" látnivalókon felül számos érdekes helyszín közül választhatnak, amelyek különleges élményt, feltöltődést nyújtanak az ifjú látogatók számára.

 

Állomások

szentmiklostemplom1.jpg

Szent Miklós plébániatemplom - Barátok temploma - Ferences templom

A város legrégebbi építészeti emléke, a város védőszentjének szentelték.

orszagzaszlo2.jpg

Országzászló

Látványos köztéri alkotás a Trianon előtti Magyarországról.

varoshazakulso6.jpg

A Városháza

A magyar szecessziós építészet gyöngyszeme. Az épület a felújítási munkálatok miatt nem látogatható, de érdemes meghallgatni a minden nappali órában felcsendülő harangjátékot.

katonaemlekko20.jpg

Katona József emlékkő

A munkába igyekvő Katonát a Városháza előtt érte a halál, amelynek helyét emlékkő jelzi.

katonajozsefemlekhaz1.jpg

Katona József Emlékház

Katona József szülőháza a 18. századi parasztpolgári építészet szép példája, amelyet 1971-ben alakították emlékházzá, majd 1991-ben felújították. A drámaíró életének és munkásságának bemutatása mellett egyéb város- és művelődéstörténeti anyagok, időszaki kiállítások is megtekinthetők itt.

kodalyintezetbejarat.jpg

Kodály Intézet

A Szent Miklós templom puritán rendházában működik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete. Az épületben Kodály életútját bemutató kiállítás várja az érdeklődőket, amely a felújítás ideje alatt is látogatható.

magyarfotografiaimuzeum2.jpg

Magyar Fotográfiai Múzeum

Magyarország egyetlen fotómúzeuma, fotótörténeti és kortárs alkotásokkal.

5.jpg

Kecskemét 650 – tűzfal festmény

A Cifrapalotával szomszédos irodaház falán 2018-ban a város 650. évfordulójára készült falfestmény a Városháza dísztermének egyik míves ablakát ábrázolja.

cifrapalota1.jpg

Cifrapalota

A szecessziós építészet különleges példája, ahol megtekinthető a 155 db aranytárgyból álló kunbábonyi avar kincs, az országos viszonylatban is jelentős festménygyűjtemény (XIX.-XX. századi illetve kortárs magyar alkotások), illetve időszaki kiállítások.

leskowskyhangszergyujtemeny1.jpg

Leskowsky Hangszergyűjtemény

Az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye, ahol öt kontinens hangszereivel és szórakoztató, interaktív tárlatvezetéssel várják az ide látogatókat.

praxinoszkop3.jpg

Praxinoszkóp

Mozgásmegjelenítő térplasztikai alkotás, a Kecskeméti Animációs Filmstúdió fázisrajzait mutatja be, kézzel megforgatva tükrökön keresztül egy nyilazó lovas mozgását láthatja a szemlélő.

kecskemetfilm1.jpg

Kecskemétfilm Kft.

A kecskeméti Rajzfilmstúdióban készült számos televízióból ismert és kedvelt mese, mint a Magyar Népmesék, Vízipók csodapók, vagy a Leó és Fred.

termeszethaza1.jpg

Természet Háza

A Kiskunsági Nemzeti Parklátogatóközpontja a Kecskeméten található Természet Háza, ahol többek között Interaktív kiállítás látható a Kiskunság élővilágáról.

planetarium2.jpg

Kecskeméti Planetárium Művelődési Ház

Az intézmény kiválóan alkalmas mindenekelőtt iskolai osztályok fogadására, speciális, rendhagyó órák tartására. Szórakoztató előadásokkal várják az érdeklődőket, a csillagok titkairól. (A Naprendszer túra végállomása)

_dsc0387.jpg

Kecskeméti Vadaskert

Barátságos mini-állatkert, rengeteg programmal, a bejárat előtt hatalmas játszótér várja a gyerekeket

mercedesautok.jpg

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft - gyárlátogatás

Az autógyártás legmodernebb gyártási folyamataiba pillanthatnak be az érdeklődők. Előzetes regisztráció szükséges. Csak 12 éven felülieknek.

vackorvar2.jpg

Szent Hubertus Parkerdő (Nyíri erdő) - Vackor Vár Erdei Iskola

A Kecskemét-Hetényegyháza határában elhelyezkedő Nyíri erdő a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdeje, csodálatos kirándulóhely. Itt található a Vackor Vár Erdei Iskola, ahol egész évben iskolás, óvodás és felnőtt csoportokat fogadnak erdei iskolai programra.

kiskunsaginemzetipark1.jpg

Kiskunsági Nemzeti Park túrái

A Természet Házában lehet tájékozódni az aktuális program- és túraajánlatokról