Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése - Aktuális

Sajtóközlemény
 
Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése
 
2023/10/18
 
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a VP-3295355358 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése” című pályázata a VP6-7.2.1.1-21 kódszámú „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című felhívásra 244 millió Ft összegű európai uniós támogatást nyert. A támogatás mértéke 95%. A projekt a Vidékfejlesztési Program támogatásával a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A Vidékfejlesztési Program támogatásával a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósításra kerülő VP-3295355358 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése” című projekt a Nyíri út - Széles köz és a 445. számú másodrendű főút közötti külterületi szakaszának közlekedési-infrastrukturális fejlesztésére irányul. A projekt célja a Nyíri út Széles köz, valamint a 445. számú főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése és az itt található már meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése és szélesítése.
 
Az útszakasz mezőgazdasági művelési területek határvonalán fekszik, emiatt jelentős a mezőgazdasági gépek közlekedése, valamint megnövekedett a személyautó forgalom, amely várhatóan tovább növekszik a közeljövőben. Az út szélesítésének köszönhetően Kecskemét északi, sűrűn lakott, meghatározó jelentőségű mezőgazdasági külterületei is bevonásra kerülnek a szilárdburkolatú közlekedésbe. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vidéki térségben élő lakosok életminőségének javításához, elérhetőbbé teszi számukra az alapvető szolgáltatásokat, megteremti a közösségi élet feltételeihez való könnyebb hozzáférés lehetőségét, mindemellett a közlekedés biztonságosabbá válik.
 
A beruházás az új útszakasz kiépítését, szélesítését és megerősítését tartalmazza. A fejlesztéssel érintett útszakasz tervezett hossza 1595 méter, a szélessége 5,9 méter, a lehetőségekhez mérten kétoldali nemesített padkával kiépítve. Sor kerül a csapadékvíz-elvezetés kialakítására is, amely megakadályozza a csapadékos időszakok következtében kialakult belvíz problémákat.
 
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata mindösszesen 244.246.981 Ft összegű támogatásban részesült a beruházás sikeres megvalósítása érdekében. A munkaterület átadása a kivitelező részére megtörtént, a beruházás 2023. decemberéig várhatóan megvalósul.
A projektről bővebb információt a www.kecskemet.hu oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Projektkoordinációs Osztály
Elérhetőség: 06-76/513-513, palyazat@kecskemet.hu

 
Sajtóközlemény
 
Befejeződött a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése
 
2023/12/16
 
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a VP-3295355358 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése” című pályázata a VP6-7.2.1.1-21 kódszámú „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című felhívásra 244,25 millió Ft összegű európai uniós támogatást nyert. A támogatás mértéke 95%. A projekt a Vidékfejlesztési Program támogatásával valósult meg.

A Vidékfejlesztési Program támogatásával megvalósításra került a VP-3295355358 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése” című projekt. A 244,25 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú másodrendű főút közötti kapcsolatot biztosító útszakasz fejlesztése, korszerűsítése és szélesítése megtörtént.
A fejlesztéssel érintett útszakasz hossza 1595 méter, a szélessége 5,9 méter, kétoldali nemesített padkával kiépítve. A csatlakozó földutak és földes bejárók stabilizálása, a kapubejárók és a kapcsolódó felületek helyreállításával együtt megvalósult. Sor került a csapadékvíz-elvezetés kialakítására is, amely megakadályozza a csapadékos időszakok következtében kialakult belvíz problémákat. Az útfelújítás során a meglévő aknafedlapok szintre emelése, illetve cseréje is megtörtént.
 
A beruházásnak köszönhetően Kecskemét északi, sűrűn lakott, meghatározó jelentőségű mezőgazdasági külterületei is bevonásra kerültek a szilárdburkolatú közlekedésbe. A szélesítés eredményeképpen a közlekedő forgalom nem fogja a padkát használni, mely által nagymértékben csökkenthetőek a fenntartási költségek, a kétirányú forgalom kényelmesebbé és biztonságosabbá válik. A közlekedési-infrastrukturális fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vidéki térségben élő lakosok életminőségének javításához, elérhetőbbé teszi számukra az alapvető szolgáltatásokat, megteremti a közösségi élet feltételeihez való könnyebb hozzáférés lehetőségét, mindemellett a közlekedés biztonságosabbá válik.
 
A projektről bővebb információt a www.kecskemet.hu oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Projektkoordinációs Osztály
Elérhetőség: 06-76/513-513, palyazat@kecskemet.hu
 

2023. október 19.