Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

 A jellegzetes kecskeméti épületben 1984 decemberében nyílt meg a népi iparművészet remekeit bemutató állandó kiállítás. Az impozáns belső terekkel rendelkező, az átlagnál jóval tágasabb - mintegy 800 négyzetméteres - kiállítótérben méltó helyet kapott a népi iparművészet mind az öt fő szakága (faragás, fazekasság, hímzés, szövés, népi kismesterségek).
Lehetőséget van arra is, hogy időszaki kiállításoknak is helyet adjanak. Ezeken a kiállításokon az elmúlt években számtalan alkotó, alkotóközösség, gyűjtemény mutatkozhatott be.
Elsősorban gyermekek számára hirdetnek rendszeresen kézműves foglalkozásokat, de a felnőttek is érdeklődéssel tekintenek meg, illetve vesznek részt egy-egy népi iparművész magas szintű szakmai bemutatóján vagy éppen a népi ételkészítést bemutató sorozatukon.
A játékkuckóban a legifjabb látogatók is megismerhetik és kipróbálhatják a paraszti világ természetes anyagokból készült hagyományos játékait és a mai alkotók kreativitást, a gyermeki képzeletet fejlesztő játékszereit.
 
Cím
6000 Kecskemét Serfőző utca 19/a. Útvonaltervezés
Telefon
E-mail
Website
Facebook
Nyitvatartás
Tuesday-Saturday 10:00 - 16:00