Ugrás a tartalomra

Szent Hubertus Parkerdő (Nyíri erdő) - Vackor Vár Erdei Iskola

A Kecskemét-Hetényegyháza határában elhelyezkedő Nyíri erdő a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdeje, csodálatos kirándulóhely. A több mint ezer hektáros területből - amely dámvad, őz, vaddisznó, nyúl, róka, mókus, számtalan madárfaj és apróvad élőhelye - 26 hektár szolgálja az élményekben gazdag kikapcsolódást. Az 1848 méter hosszú tanösvényen az önálló ismeretszerzést segítő tájékoztató táblák mutatják be az erdő élővilágát. A Nyíri erdészházban gazdag gyűjtemény állít emléket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nagyjainak. Szomszédságában található valódi kis ékszerdoboz a Szent Hubertus kápolna.

Vackor Vár Erdei Iskola

Egész évben iskolás, óvodás és felnőtt csoportokat fogadnak erdei iskolai programra; iskolaszünetekben és nyári hónapokban a gyermekek érdeklődésének megfelelő táborokat szerveznek. Fő célkitűzés a 6-18 év közötti korosztály természetszeretetének, környezetbarát szemléletének és viselkedésének kialakítása

Táborok:

Túlélő - kötélkészítés, késhasználat, favágás, tájékozódás az erdőben éjjel-nappal. Íjász - ügyességi gyakorlatok, terepíjász verseny, távlövés, nyílvessző és tegez készítés, nyílhegy kovácsolás, szakvezetéses túra a Lombkorona tanösvényen.

A Lombkorona- és Vadászati tanösvény

A Kiskunságra jellemző homokbuckás felszíni formákat, az itt élő növény és állaltfajokat lombkorona szinten sétálva - szakvezetéses túra keretei között - csodálhatják meg a Vackorvár erdei iskola vendégei. A Vadászati tanösvény tájékoztató táblák segítségével mutatja be az őshonos állatvilágot, érintve a Lombkorona tanösvényt is.

Intermodális Csomópont Fejlesztési Tervei