Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Szolnoki út felújítása - Aktuális

Sajtóközelmény

Megújult a Szolnoki út

2019 | 12 | 17
A TOP-6.1.5-16-KE1-2017-00002 azonosító számú „Szolnoki út felújítása” című projekt keretén belül több mint 3 kilométer hosszú útszakaszt renováltak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól kapott 885.44 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével. A támogatás mértéke 100%.  
 
A beruházás által érintett útszakasz mindkét oldalán, a munkaerő foglalkoztatásban kiemelt szerepet betöltő gazdasági övezetek találhatóak. A projekt egyik fő célkitűzése az érintett övezetek megközelíthetőségének és munkaerő mobilitási lehetőségének javítása volt. A fejlesztésnek köszönhetően a Szolnoki út és kapcsolódó létesítményei (autóbuszöblök, padkák, útburkolati jelek, csapadékvíz elvezető árkok, stb.) teljes hosszában (a LIDL áruház és 445 jelű út kereszteződésénél található csomópontok kivételével) felújításra kerültek. A munkálatok első ütemében a lakott területen kívüli részek, a Szent István körút és a Reptéri út közötti, körülbelül 1650 méter hosszú útszakasz felújítására került sor. A második ütemben az útszakasz lakott területen belüli része, a Kuruc körút és a Szent István körút közötti útszakasz és a Szolnoki úthoz csatlakozó utcák kerültek javításra. A Platter János utcát 20 méteren, a Béke fasort 65 méteren, a Kandó Kálmán utcát 30 méteren, a Szent István körutat 35 méteren, a Géza fejedelem körutat 62 méter hosszan aszfaltozták.
 
Az eredeti műszaki tartalom szerinti 3,185 km hosszú felújított útszakasz folytatásaként plusz műszaki tartalom került megvalósításra, melynek keretében a Reptéri úton további 0,155 km közút került felújításra.
Az eredeti műszaki tartalom kivitelezését a Duna-Aszfalt Kft., a plusz műszaki tartalom megvalósítását a Colas Út Zrt. végezte.
A fejlesztés nagymértékben hozzájárul Kecskeméten a versenyképes termelés feltételeinek javításához, Kecskemét Déli, illetve Keleti gazdasági övezeteinek könnyebb megközelíthetőségéhez, valamint a vállalkozóbarát gazdasági környezet erősítéséhez.
 
 
További információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Projektkoordinációs Osztály
Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu

 
 
 
                                                                                                        ........................................................
                                                                                                                           Mile Tamás
                                                                                                                          osztályvezető


 

2023. november 9.