Ugrás a tartalomra

Játszótér fejlesztése Kósafaluban

Pályázat címe: Játszótér fejlesztése Kósafaluban
Azonosító szám: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00422
Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Támogatási összeg: 15 060 389 Ft
Támogatási intenzitás: 100%
Támogatási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Projekt helyszín: Kecskemét, 8711/52 hrsz.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. december 20.
Közreműködõ szervezet neve: Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság
Közreműködő szervezet elérhetősége:
1054 Budapest, Hold u. 4.
Postacíme: 6001 Kecskemét, Pf. 373.
www.szechenyi2020.hu

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a városi játszóterek számának növelése érdekében a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00422 azonosító számon pályázatot nyújtott be “Játszótér fejlesztése Kósafaluban” elnevezéssel, amelyre 15.060 389 forint vissza  nem térítendő támogatást nyert el. A támogatás intenzitása 100 %, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósul meg.

A projekt, Kecskemét Kósafalu városrészében, a Számadó utca és Nyereg utca találkozásánál lévő 2398 m2 méretű kivett közterületen létesül, ahol egy 295 m2 területű korszerű, a mai követelmények szerinti játszótér épül meg.

A játszótér 55 folyóméteres kerítéssel lesz védve, melyen 2 darab akadálymentes kapu lesz. A játszótér úgy kerül kialakításra, hogy gyalogosan, kerékpárral, babakocsival, kerekesszékkel, és természetesen gépjárművel is jól megközelíthető legyen.

A játszótéren ivókút, valamint padok, hulladékgyűjtők és „P-típusú” kerékpártámaszok kerülnek elhelyezésre. Telepítve lesz egy négyüléses duplarugós billenő játék, babaház, teherautós beülős rugós játék, kacsa beülős rugós játék, Polyball, hinta és ovivár egyedi együttese fészekhintával, valamint csőcsúszdával. A játszótéren, a telepítési terv szerint növények: lombhullató fa, cserje és kúszócserje lesz elültetve. A fejlesztés keretében megtörténik a zöldfelületek gyepesítése és darált fenyőkéreg terítése a cserjefoltokban.

A korszerű megvalósítási módszerek szerint a játszótéren a játéktér, az esési tér és a belső utak felszíne, burkolata, valamint színezete is különbözni fog egymástól, mely a játékosság mellett segíti a tájékozódást is. A terepviszonyok megfelelő kialakítása, valamint a vízáteresztő burkolatok alkalmazása biztosítja majd a megfelelő vízelvezetést.

A projekt célja Kecskemét Kósafalu városrészében a nyílt közösségi terek kihasználtságának fokozása, a városrész lakói számára további közösségi funkciók létesítése a közterületeken és új lehetőségek biztosítása a szabadidő hasznos eltöltésére, a helyi közösségi élet erősítésére.

Az új játszótér létesítése hozzájárul a minőségi lakókörnyezet kialakításához, a városrész közösségi életének fejlesztéséhez, civil aktivitásának fokozásához.

A beruházás a tervek szerint 2021 végére valósul meg.

Játszótér fejlesztése Kósafaluban - kertépítészeti terv részlet

Intermodális Csomópont Fejlesztési Tervei