Ugrás a tartalomra

Bölcsődei ellátás fejlesztése Kecskeméten

Projekt címe: Bölcsődei ellátás fejlesztése Kecskeméten
Azonosító szám: TOP-6.2.1-19-KE1-2019-00003
Felhívás témaköre: Gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása a megyei jogú városokban
A felhívás címe/kódszáma: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése / TOP-6.2.1-19
Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Támogatási összeg: 1.347.513.680 Ft
Támogatási mértéke: 100%
Támogatási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Megvalósítási időszak: 2021. augusztus - 2023. szeptember

Közreműködő szervezet neve:
Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság
Közreműködő szervezet elérhetősége:
H- 1054 Budapest, Hold u. 4.
Postacíme: 6001 Kecskemét, Pf. 373.
www.szechenyi2020.hu

Bölcsődei ellátás fejlesztése Kecskeméten

A pályázat keretein belül részlegesen kiváltásra és átépítésre kerül a Klapka utca 18. szám alatt található Pöttyös Bölcsőde, valamint a Bajza József utcában (Hrsz.: 10576/412) új telephely épül. A fejlesztések a Fecske utca 7. (Hrsz.: 1204) szám alatt található telket is érintik, ahol a Pöttyös Bölcsőde parkolóit helyezik el.

A Klapka utcai bölcsődei telephelyen az átalakításoknak köszönhetően egy nettó 782 m2-es hasznos alapterületű, környezetbarát, energia-hatékony és komplex módon akadálymentesített 4 csoportos, 56 gyermek ellátására alkalmas intézmény jön létre. A Bajza utcai új telephelyen pedig egy nettó 643 m2-es hasznos alapterületű, környezetbarát, energia-hatékony, komplex módon akadálymentesített, 4 csoportos 56 férőhelyes intézmény épül fel.

A projekt részcéljai közül kiemelkedik a fejlesztéssel érintett épületek és közvetlen környezetük komplex akadálymentesítése (pl. akadálymentes WC kialakítása, akadálymentes parkolóhely biztosítása, akadálymentes személybejáró, információs és irányjelző táblák, indukciós hangerősítés), amely lehetővé teszi az ellátáshoz történő egyenlő esélyű hozzáférést minden rászoruló számára.

A fejlesztés eredményeként a bölcsődei férőhelyek kapacitása 12 férőhellyel, és 1 új csoportszobával bővül, így az intézmények összesen 112 gyermek elhelyezését teszik majd lehetővé. A pályázatnak köszönhetően kialakításra kerülő épületek modern, esztétikus tárgyi környezetükkel biztosítják a gondozási-nevelési tevékenység feltételeinek, a dolgozók munkakörülményeinek, és a szolgáltatást igénybe vevő családok komfortérzetének javítását.

A fejlesztés munkahely teremtést is eredményez; a projektnek köszönhetően 2 új, teljes munkaidős munkahely is létrejön.

Bölcsődei ellátás fejlesztése Kecskeméten - Galéria


Intermodális Csomópont Fejlesztési Tervei