Ugrás a tartalomra
Keresés

Hozzájárulok hogy az adataimat hírlevél küldés céljából felhasználják. Elfogadom az adatkezelés tájékoztatót!

Városi Támogatási Program 2018.

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!

Az egyre erősödő civil szféra napjainkra a társadalom minden területét átfogja, és fontos tartópillére demokráciánknak, az egyes közösségek érdekérvényesítésének. A nonprofit szerveződések és az önkormányzat együttműködése, együttgondolkodása jelentős erőforrásokat mozgósíthat közös céljaink megvalósítása érdekében. A civil társadalom a maga eszközeivel azon munkálkodik, hogy élhetőbb, színesebb, boldogabb legyen városunk, a különböző szerveződések számos területen kiegészítik, erősítik az önkormányzat feladatait.

Mindezeket szem előtt tartva Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzat önként vállalt feladatai körében jelentős tételt jelent évről-évre különböző támogatások biztosítása. Az önkormányzat finanszírozása nélkül a sport, a kultúra, ifjúságpolitika, idősügy, közbiztonság, oktatás, fogyatékkal élők támogatására létrejött szervezetek céljaikat nem képesek megvalósítani, ezért Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 3/2018. (II.15.) határozatában elfogadta az elmúlt hét évben sikeresen megvalósított Városi Támogatási Programot az alábbi feltételekkel:

A Program éves szinten 110.000 E Ft előirányzatot biztosít a közgyűlés által meghatározott célokra. A támogatások elbírálásánál elsődleges szempontként a civil szervezetek által ellátott feladatok élveznek prioritást, valamint azok a pályázatok, melyek Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából rendezett programok megvalósítása érdekében kerülnek benyújtásra. A családok évére való tekintettel a Szociális, az Egészségügyi, az Ifjúsági, az Idősügyi, valamint az Oktatási programok vonatkozásában további prioritást élveznek azok a pályázatok, melyek a családi közösségi programok, a családbarát környezet és szemlélet erősítését, a generációk közötti kapcsolatok építését szolgálják.

A pályázatok céljai úgy kerültek meghatározásra, hogy azok segítségével a város egésze gyarapodhasson, sikereket és fejlődéseket eredményezve.

A pályázatok benyújtásának határideje:

A pályázatok egy fordulóban nyújthatóak be az alábbi határidő figyelembevételével:

2018. március 31.

   

A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS, és a KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a következő linkeken érhetők el:

A pályázat elektronikus felületen történő benyújtása esetén:
A pályázat kitöltő alkalmazás a vtp.kecskemet.hu címen érhető el.

Egyéb letölthető dokumentumok:
Pénzügyi elszámoláshoz szükséges nyomtatvány
Nyilatkozat átláthatóságról

Kecskemét város fennállásának 650 éves évfordulója programsorozatához illeszkedő pályázatok elbírálása megtörtént, melynek eredményéről az alábbi csatolt fájlban tájékozódhat. Ezen táblázatokban feltüntetésre nem került pályázatokat júniusban véleményezik a bizottságok.

2018. február 28.